2004-12-30

Trivia: man har bytt städdag på Fastlagsvägen, dvs vilken dag i veckan man snöröjer under vinterhalvåret. Tidigare har det varit fredag men nu är det tisdag.

Tror jag. Jag är nästan helt säkert. Inför julafton ställde vi BMW:n längre bort på Fastlagsvägen (städas tisdagar) och i tisdags ställde vi den på en fredagsplats. Idag hade jag övertalat en Tribeli-bo (Erik) att flytta bilen åt mig men det behövdes inte.

Jag har bil men inget körkort. Körkort har Anna och hon är i Göteborg. Därav detta tärande på andra Tribeli-bor i bilflyttningsfrågan. Men det kommer fortsättningsvis inte behövas inför fredagar: man har bytt städdag på Fastlagsvägen inför 2005.
Kaffe och te köps nu på Matlandet på Hägerstensvägen 125, bredvid den indiska krogen. Här förs te och kaffe på lösvikt. Choklad och cigarrer tillhör också utbudet. En liten sittgrupp á två stolar för den som vill är ängslig och vill vela.

Öppettider: vardagar 9.30-18.00 (?), lördagar 10-14 (?).
Telefon: 070-283 59 83

Efter lite research på internet får jag fram följande annons som stämmer överens med lokalen:


Fin butikslokal 47 kvm. 2 stora bågformade skyltfönster. Stort nytt duschrum med toalett(går att ha ett litet lager där). Kök. Egen entré. Adress: Aspudden. Hägerstensvägen 125.
Jag ska ha barn i februari och orkar inte driva verksamhet längre. Därför överlåter jag lokalen till passande verksamhet. Kontor, behandling eller försäljning. 6000kr/mån. exkl. moms och skatt. DOCK EJ LIVSMEDEL!!!!!!!! Du måste vara momsregistrerad hos skatteverket för att få hyra!!


Med andra ord: Stor som min lägenhet och väldigt trevlig!

2004-12-22

Tribelis svar på Centre Pompidou är utan tvekan Midsommargården som ligger vid Telefonplan. Här samlas konst och utbildning under samma tak. Foto, dans och keramik till exempel.

Lokalen ligger i ett oerhört vackert funkishus som byggdes för LM Ericssons anställda. "Arkitektoniskt hyperintressant" är mitt lekmannaomdöme. Missa inte den här lilla dörren (Tribelis smalaste?) ut mot LM Ericssons väg!

2004-12-21

Erik rapporterar:
En skomakare i Tribeli är Jessikas Skomakare (Kemtvätt/Skrädderi/Nyckelservice). Det intressanta är dock att det inte verkar finnas någon Jessica. Där inne sitter bara en ensam man i femtioårsåldern. Jag misstänker att det bara är ett taget namn och det funkar onekligen. jag gick dit mest för att "den där Jessica som just öppnat sin affär här, hon verkar ju trevlig och henne vill man ju stödja".

Kan även passa på att redogöra för mina erfarenheter. Har lämnat in skor och väska för lagning och det var först efter att jag gjort det som jag hörde talas om att andra inte varit nöjda med "Jessicas" prestationer.

Skrädderiuppdraget på väskan utfördes helt utan anmärkning. Det är dock förmodligen en lätt grej som jag egentligen skulle kunnat fixa själv.

Det andra uppdraget var att sy fast ett spänne på världens skönaste badtofflor (modellen verkar inte tillverkas längre, men är en sandal som inte har en sån där jobbig grej mellan stortå och ringtå. http://www.reef.com/ ) och det gjordes också utan anmärkning.

Skorna som skulle lagas (det läckte in snö som smälte och blev vatten och kallt) var det svåraste uppdraget. När jag såg dom efter ingreppet tyckte jag dom hade blivit fula. Man såg limmet som hade använts. Nu har jag dock vant mig eller så har limmet nötts bort.

Priset för detta var 200 kronor och det hela gjordes på 2-3 dagar. Helt ok.

Det växer så det knakar i Tribeli. Inte minst vid Telefonplans tunnelbaneuppgång där en rockad i somras bytte plats på Pressbyrån och blomsteraffären. En rockad som så här i efterhand ser ut att ha gynnat alla parter: Pressbyrån har ett större utbud tidningar (även om de ännu inte säljer "Stureplan", men det kanske har sina geografiska skäl) och är mycket mer inbjudande med sina stora skyltfönster. Öppettiderna är generösa: Vardagar 6.00-21.00 och lördag, söndag 09.00-21.00. Ring 08-645 18 60 och fråga om de har din (eller min tidning.

Men den store vinnaren är blomsterhandlaren. Han var väldigt upprörd innan flytten och kände sig utskuffad av hyrsevärden. På minuskontot är väl möjligen att han stod utan lokal i tre månader, vilket gör att han möjligen fortfarande är arg. Ddet behöver han inte vara. Hans nya blomsteraffär tillhör nog en av Stockholms fräschaste, en bomb av glas och ljus. Det borde ge honom minst 30%-ig ökning i försäljningen.

Nu ser vi fram emot en liknande uppryckning av t-banestationerna Midsommarkransen och Aspudden (förslag: en tvåvånings-Ica med entré i bottenplan)! Örnsberg lämnar vi till de förtappade – trots att utbyggnad planeras.

2004-12-15

Det vimlar av "ansikten" i Tribeli, som alla vet. Det är förmodligen större chans att springa på en populärkulturpersonlighet i Tribeli än på Debaser, Allmänna Galleriet och Götgatan sammanslaget. Här är kortlistan inför listan på Tribelis mest inflytelserika populärkulturpersonligheter:



På kortlistan:
1. Marit Bergman - sångerska
2. Sångaren-i-Melody Club
3. Malte Persson (litterati)
4. Spärrvakten Aspuddens t-station
5. Anders Gabrielsson (krögare på Landet)
6. Sahara Hotnights-Maria

Nomineringsperioden pågår ända in i januari så Fyll på!
Vi var först!

Jag pratar naturligtvis om trendiga magsinet Stureplan som kommer ut i dagarna. Old stuff suckar redaktionen på Tribeli och avslöjar – mellan skål och vägg – att vi också är jäkligt sugna på att go paper.

Bild på omslaget till Stureplan (och mer info) från Dagens media



Men kul att dom försöker! Kul med lite entreprenörsanda!

2004-12-14

Rekord! Igår hade den här sajten all time high i antalet besök: 116!

Det firar vi med att erbjuda prenumeration: vi har ju haft RSS sedan Tribeli-bon(?) Malte Persson krävde det av oss. Nu tar vi steget längre och har lagt till en liten Bloglines-logo i vänstra menyraden. Bara klicka m a o för sömlös uppdatering.

Använder du inte Bloglines men ändå vill ha ett alternativ till Bloggers egna atom-feed så kan du använda följande länk.

Mycket techsnack idag, men vi försöker ju bara hänga med!

2004-12-10

Badhusföreningen i Aspudden hotas av nedläggning och i tisdags skulle Idrottsnämnden i Liljeholmen ta beslut om man ville skjuta till 400.000 kr för att rusta upp lokalen. Jag kontaktade Eili Hirdman som är ordförande i Aspuddens badhusförening.
Blev det nedläggning?
- Det beslutades att ärendet bordläggs tills vidare -nytt möte i februari. Varför idrottsnämnden inte vill omförhandla det gamla avtalet från 1986 är för vår del oklart.
Vem har ansvaret för fastigheten?
- Rimligtvis borde fastighetsägaren dvs idrottsförvaltningen ha det. De anser dock att de inte längre har med verksamheten att göra, kanske är det gatu-och fastighetskontoret som ska ta över?

Eili Hirdman uppmanar alla att mejla till idrottsförvaltningen (gå in på kommunens hemsida.) och berätta varför du tycker att badets verksamhet måste vara kvar och varför badet därför behöver rustas upp.

Börja gärna med att gå dit och njut av denna funkisskatt alldeles bakom Aspuddens tunnelbaneuppgång.
Egentligen har jag inte så mycket att skriva om det nya Designcentrum föreslås placeras vid Telefonplan. Det har till och med hängts upp en banderoll på huset ut mot LM Ericsssons väg.

Invigning av någon slags temporär utställningshall på 6500 kvm sker fjärde kvartalet 2005 och det ska vara ett "designcentrum för alla". 2005 är också officiellt Designår.
Det blir billigare att resa med SL mellan Liljeholmen och Hornstull fr o m 1 maj. Idag kostar det ohemula 3 kuponger att ta sig över Liljeholmsbron men med landstingets nya budget är den lilla detaljen löst. 2 kuponger kommer det kosta att resa mellan två hållplatser.

2004-12-05

Vad händer i Tribeli? Ja, det finns grovt sett två sätt att hålla koll på vad som händer: antingen läser man min blogg (och det gör du ju just nu) eller så går du in på planprojekt som Stockholms stad håller på med i under vårt stadsbyggnadskontors försorg.

Förslagsvis hämtar man information på båda håll. Jag tycker trots allt att min blogg är lite mer – ähum - personlig?

Tack till Pontus

Och här har jag samlat några riktigt koola bilder från ovanstående länk på Tribelis industriella hjärta.