2009-06-17

Medelhavets Kolgrill, Hägerstensvägen 175

I samma lokaler som postutlämningen finns Medelhavets kolgrill. Ett trevligt tillskott bland restaurangerna i området. Inredningen är fräsch och man får en riktig "restaurangkänsla". Maten håller hög kvalité och man serverar även lunch. Bulguren får högt betyg och prisläget är mellan, inte för dyrt men inte heller tokbilligt.

Smakerna är både från mellanöstern och medelhavet. Det finns barnportioner av en del rätter men också en life saver; hamburgare. Perfekt hämtmat som omväxling till pizza och sushi.
Örnsbergs Bageri & Konditori vid Örnsbergs T-bana

Konditoriet i hörnan Junkersgatan/Örnsbergsgatan har fått nytt liv med nya ägare. Här träffar man grannarna över våfflor och kaffe eller käkar en skojig bakelse som föreställer en groda med sina barn. Efter klockan tre på fredagar kan det vara trångt i den lilla lokalen då många firar dagisveckans slut. Under sommaren fylls uteplatsen av fikande föräldralediga eller prommenerande pensionärer. En favorit är kolapaj med kaffe. Konditoriet har tidigare i flera år varit kända för sina goda semlor. De nya ägarna fortsätter göra goda semlor, Läsarnas bästa semla (DN).

Här serveras både en slät kopp kaffe och latte. Sallad och paj avslutas med kaffe och biscotti.
Det finns inte så många "kondis" kvar av den här kalibern. Känslan är hembakat och familjär med en touch av kontinenten.