2004-12-21


Det växer så det knakar i Tribeli. Inte minst vid Telefonplans tunnelbaneuppgång där en rockad i somras bytte plats på Pressbyrån och blomsteraffären. En rockad som så här i efterhand ser ut att ha gynnat alla parter: Pressbyrån har ett större utbud tidningar (även om de ännu inte säljer "Stureplan", men det kanske har sina geografiska skäl) och är mycket mer inbjudande med sina stora skyltfönster. Öppettiderna är generösa: Vardagar 6.00-21.00 och lördag, söndag 09.00-21.00. Ring 08-645 18 60 och fråga om de har din (eller min tidning.

Men den store vinnaren är blomsterhandlaren. Han var väldigt upprörd innan flytten och kände sig utskuffad av hyrsevärden. På minuskontot är väl möjligen att han stod utan lokal i tre månader, vilket gör att han möjligen fortfarande är arg. Ddet behöver han inte vara. Hans nya blomsteraffär tillhör nog en av Stockholms fräschaste, en bomb av glas och ljus. Det borde ge honom minst 30%-ig ökning i försäljningen.

Nu ser vi fram emot en liknande uppryckning av t-banestationerna Midsommarkransen och Aspudden (förslag: en tvåvånings-Ica med entré i bottenplan)! Örnsberg lämnar vi till de förtappade – trots att utbyggnad planeras.

Inga kommentarer: